Antidruk en Vilt-technieken Antidruk

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende ‘hallux valgus’. (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen).

Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten. Het aanbrengen van anti-druk technieken kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt er gebruikt wordt, wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Ter voorkoming van irritatie op uw huid, wordt er eerst een beschermlaag aangebracht alvorens het vilt wordt geplaatst. Het vilt wordt rondom de plaats aangebracht en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.
Na het drukvrij leggen wordt er altijd bekeken wat de oorzaak is en hoe deze kan worden verholpen. Dit wordt altijd in het behandelplan met u besproken. Soms betekent dit dat ik een orthese moet maken of u door moet sturen naar een podotherapeut of specialist.

Indien u na een behandeling met anti-druk materialen naar huis gaat krijgt u altijd een schrijven mee met uitleg en tips gericht op uw behandeling.