Voeten

Wat doet een Medisch pedicure?

Diabetische- & reumatische voetbehandeling Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn. Ruim 10% van alle diabetes patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie Medisch pedicure ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen.

Ik ben gespecialiseerd in verzorging van risicovoeten bij o.a. diabetici. Specialistische technieken worden gebruikt bij voetklachten waarbij voetbehandelingen alléén niet voldoende uitkomst bieden. Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid en ben ik op de hoogte van de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Daarnaast voer ik als medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van uw klachten voer ik de passende specialistische behandeling uit. Ik ben op de hoogte van de juiste technieken en materialen. Om bijvoorbeeld locaties aan de voet drukvrij te leggen en pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardig ik ortheses. Ik breng nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit. Om een ingroeiende nagel te reguleren plaats ik nagelbeugels. Ook ben ik op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als medisch pedicure weet  ik wanneer ik u moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

Met goede, regelmatige verzorging van je voeten zijn de problemen te voorkomen.
Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Want realiseer je je weleens dat je gehele gewicht op je voeten terecht komt? Wanneer je voeten pijnlijk zijn, dan kan het zijn, dat door een onbewuste verandering van de houding nek- rug- heup- of knieklachten kunnen ontstaan. Een regelmatige behandeling kan je niet alleen van al je pijnlijke en vervelende ongemakken verlossen, maar je helpen juist in het voorkomen ervan.

 

De eerste afspraak

Deze behandeling zal ongeveer 60 minuten in beslag nemen aangezien eerst de voeten goed bestudeerd moeten worden (anamnese). Uw gegevens en voetproblemen worden ingevuld op een persoonlijke kaart. Er wordt ook tijdens deze eerste afspraak goed aan u uitgelegd wat er allemaal gedaan gaat worden met uw voeten. En goed advies over producten die u thuis kunt gebruiken om het meest optimale uit de behandeling te halen. En ook waar u op letten kunt bij het kopen van schoenen.

Basis behandeling totale voetverzorging

Een volledige behandeling begint met het desinfectereren van de voeten, daarna volgt het onderzoeken van de huid en nagels van de voeten, verder het op de juiste manier knippen en verzorgen van de nagels, het polijsten van de nagelplaat, het weghalen van eelt en kloven en het behandelen van likdoorns alsmede het verzorgen van kalknagels en ingegroeide nagels worden op de juiste wijze behandeld en zo nodig drukvrij gelegd. Als de conditie van de voet het toelaat wordt de behandeling afgerond met een kleine voetmassage.

De vervolgafspraken

Normaliter is een behandeling van eens in de 4 tot 6 weken voldoende. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van de aard van uw voetprobleem. Het kan dus zijn dat de frequentie wat hoger ligt. Hier wordt u van op de hoogte gebracht. Het onderhoud van uw voeten zorgt ervoor dat grote problemen voorkomen worden of tijdig geconstateerd worden waardoor verdere behandeling beter kan aansluiten.

Niet doen

Sommige mensen knippen hun nagels (uit schaamte) voordat ze voor een behandeling komen. Niet doen! U hoeft zich ten eerste nergens voor te schamen! Want dat kan er voor zorgen dat het dan moeilijker is om de nagels in de juiste vorm te knippen.

Deelbehandeling likdoorn

Tijdens deze behandeling wordt alleen de voet gedesinfecteerd en de likdoorn verwijderd.

Deelbehandeling ingroeiende nagel

Tijdens deze behandeling wordt alleen de voet gedesinfecteerd en de ingroeiende nagel behandeld.